اليكن طريقة عمل الكاتشب في البيت
المقادير:
4كوب عصير طماطم ، 4فص ثوم كبير مهروس، 1ملعقة صغيره ملح، 1ملعقة صغيرة فلفل اسود، 1ملعقة صغيرة شطة، 1ملعقة صغيره سكر، 4حبات قرنفل، 3ملعقه متوسطه دقيق، نصف كوب ماء، 2ملعقة متوسطه خل.
الطريقة:
يحمص الثوم ثم يضاف اليه عصير الطماطم على نار متوسطه حتى تسبك ويضاف التوابل جميعها مره واحده ثم يضاف الدقيق الى الماء على البارد ويخلط جيدا ثم يضاف الى الطماطم ويقلب ويترك قليلا على نار هادئه ثم يضاف الخل وتترك حتى تبرد وتعبأ فى برطمانات
أو
2 كيلو طماطم حمراء
نصف كوب سكر بودره
نصف كوب خل
ملعقه ملح
فلفل ابيض
بصله سليمه مع فص ثوم
ملعقه نشا ( كورن فلاور )
الطريقه سهله جداا وفى نفس الوقت اقتصاديه
نقشر الطماطم من القشره ونشيل البذر منها
نقطعها ونضعها فى وعاء على النار ( لازم يكون استانلس ستيل مش الومنيوم )
مع البصله سليمه وفص الثوم سليم لمده من 10 دقائق لربع ساعه فقط
لاننا مش عاوزينها تتحول لصلصه
نشيلها من على النار و نشيل البصله و فص الثوم منها
ونضرب الطماطم فى الخلاط ونصفيها مره تانى فى الوعاء بالمصفاه
نضعها على النار ونضيف الملح والفلفل والخل والسكر ونذوب ملعقه النشا فى قليل من الماء ونقلب الخليط كله
ونتركه على نار هادئه حتى يتجانس كله مع بعضه
نضع البرطمانات على النار فى ماء مغلى لتعقيمها جيدا
و نصب الكاتشب فى البرطمانات ونغلقها جيدا وتحفظ فى الثلاجه
ملاحظه : ال 2 كيلو طماطم تعمل حوالى كيلو كاتشب
ملاحظة تانية : الثوم و البصل يفضل وضعهم ولفهم في شاش و ذلك للحصول على شكل معجون الكاتشب النهائي في أحسن صورة و لأن الغرض من إضافة الثوم و اليصل هي الرائحة و النكهة .
و بالهنا و الشفا